مراحل نصب آسانسور، پروسه ای است که امروزه در هر ساختمانی ضروری است. تبدیل شدن آسانسورها از یک گزینه ی لاکچری در ساختمان‌ها به ضرورت، باعث پر تقاضا شدن طراحی و نصب آسانسور در اصفهان شده. این فرآیند، دسترسی و راحتی را برای افراد در هر سن و توانایی افزایش می دهد. جدا از مزایای عملی، آسانسورها همچنین ارزش قابل توجهی به املاک می دهند و آنها را برای خریداران و مستاجران بالقوه جذاب تر می کنند. اگر شما هم به این خدمات احتیاج دارید، رهنما آسانسور، بهترین انتخاب برای طراحی و نصب آسانسور در اصفهان است. برای کسب اطلاعات در مورد مراحل نصب آسانسور با ما همراه باشید.

نصب آسانسور 1نصب و تعمیر آسانسور

نصب آسانسور 2ریل های راهنما

نصب آسانسور 3تراول کابل

مقدمه ی مراحل نصب آسانسور

مراحل قبل از نصب شامل برنامه ریزی دقیق است که با بررسی موقعیت شروع می شود. در طول این مرحله، کارشناسان طراحی و نصب آسانسور در اصفهان، ساختار و فضای موجود ساختمان را بررسی می کنند. پس از اطمینان حاصل کردن از الزامات، نصب آسانسور آغاز می شود. در مراحل نصب آسانسور عواملی مانند ساختار و کاربری ساختمان مورد نظر، نوع طراحی آن را دیکته می کنند. یک آسانسور با طراحی خوب ایمنی، طول عمر و کارایی بالا را تضمین می دهد. rahnamalift با بررسی مراحل نصب آسانسور به شما کمک می کند اطلاعات خود را در مورد آن بالا ببرید.

تعمیر و بازسازی آسانسور - مراحل نصب آسانسور
تعمیر و بازسازی آسانسور – مراحل نصب آسانسور – رهنما آسانسور

نصب آسانسور 1نصب و تعمیر آسانسور

مراحل نصب آسانسور

  1. نصب ریل های راهنما

فرآیند نصب با قرار دادن ریل های راهنما شروع می شود. این ریل ها به عنوان مسیرهای آسانسور عمل می کنند و برای عملکرد یکپارچه به تراز دقیق نیاز دارند. نصب شدن درست ریل ها، حرکت صاف کابین آسانسور را در داخل چاهک تضمین می کند. همچنین جهت تحمل نیروهای ناشی از ترمز ایمنی و کج شدن ناشی از بار نامتعادل داخل کابین، استحکام ریل‌ها و اتصالات آن‌ها باید کافی باشد. به علاوه، نشست ساختمان یا انقباض بتن ممکن است اثرات نامطلوبی روی ریل ها داشته باشند. در مراحل نصب آسانسور، ریل‌ها باید طوری به  سازه ساختمان‌ها محکم شوند که بعد از فرسایش به صورت خودکار یا با تنظیم ساده‌ای تراز شوند.

ریل های راهنما - مراحل نصب آسانسور
ریل های راهنما – مراحل نصب آسانسور – رهنما آسانسور

نصب آسانسور 2ریل های راهنما

  1. مونتاژ اجزای آسانسور

در مراحل نصب آسانسور، مونتاژ اجزای آن مرحله ی دیگری است که به آن  می پردازیم. براکت های نگهدارنده، ریل های راهنمای وزنه تعادل و سیستم های قرقره هر جزء نقش مهمی در عملکرد آسانسور دارد. نصب دقیق آنها برای عملکرد طولانی مدت و ایمن آسانسور ضروری است. براکت‌ها انواع مختلفی دارند که هر نوع  نسبت به ظرفیت کابین، نوع ترمز و سرعت حرکت آسانسور انتخاب می شود. برای مشاوره در زمینه ی مراحل نصب آسانسور، می توانید از خدمات رهنما آسانسور بهره مند شوید.

  1. نصب کابین آسانسور

کابین آسانسور با کمک بقیه قطعات آسانسور مانند کفشک‌ها که بسته به کاربری و وزن آسانسور انتخاب و طراحی شده‌اند، روی ریل‌ها حرکت می کند. در مراحل نصب آسانسور، اطمینان از ایمنی در این مرحله بسیار مهم است. چرا که هر گونه سهل انگاری می تواند عملکرد آسانسور را به خطر بیندازد. همچنین نوع ساختمان و کاربری مورد نظر آسانسور، از عواملی هستند که باید برای انتخاب کابین در نظر گرفته شوند. برای نصب آسانسور خود به متخصصان ما نیاز خواهید داشت.

  1. نصب فلکه ی هرزگرد آُسانسور

فلکه هرزگرد مانند یک قرقره همچنین یکی از اصلی ترین اجزای سیستم تعلیق آسانسور است. هدایت سیم بکسل به چاهک آسانسور وظیفه ی اصلی فلکه هرزگرد است. بیشترین فشار کابین و بار داخل آن و وزن سیم بکسل‌ها، به روی فلکه هرزگرد وارد می شود. بنابراین بروز هر گونه اختلال می تواند روی حرکت آسانسور تاثیرگذار باشد. فلکه ی هرزگرد انحرافی و هرزگرد ثانویه از انواع فلکه ی هرزگرد هستند. نوع انحرافی آن در آسانسور های غیرگیرلس برای تغییر جهت و هدایت سیم بکسل ها استفاده می شوند. همچنین نوع ثانویه در آسانسور های گیرلس استفاده می شوند.

به علاوه، وظیفۀ ایجاد اصطکاک میان کابل و فلکه‌ها و تناسب زاویه سیم بکسل‌ها(زاویه آلفا) فلکه ی هرزگرد می ‌باشد. البته این قسمت همیشه این کار را انجام نمی‌دهد. ممکن است فاصلۀ میان کابین و کادر وزنه و سیم بکسل‌های متصل به آن‌ها نسبت به طول فلکه کشش موتور بیشتر باشد. در این صورت فلکه کشش، نمی تواند زاویه مناسبی برای سیم بکسل‌ها ایجاد کند. پس فلکه هرزگرد فعال   می شود. شرکت rahnamalift  آماده ی ارائه هرگونه خدمات در زمینه ی مراحل نصب آسانسور به شماست.

  1. نصب گاورنر آسانسور

گاورنر یکی دیگر از قطعات آسانسور است که ایمنی آسانسور را تامین می کند. این قطعه زمانی فعالیت می کند که سرعت آسانسور به طور ناگهانی زیاد شود و حد مجاز را رد کند. داشتن این قطعه در آسانسور ضروری  است. چرا که باعث جلوگیری از سقوط آسانسور به درون چاله آسانسور و حفظ ایمنی آن می شود. زمانی که سرعت آسانسور افزایش پیدا کند، نیروی گریز از مرکز باعث به بیرون راندن فک‌های گاورنر شده و با دنده‌های ثابت آن برخورد می کند. پس از آن فرمانی که از طریق میکروسوئیچ‌ ها به پنل فرمان ارسال می شود باعث توقف موتور آسانسور می شود. سپس پاراشوت آسانسور فعال شده و کابین آسانسور به طور کامل می‌ایستد.

  1. نصب پاراشوت آسانسور
  پوشش داخلی کابین آسانسور چیست؟ + 5 ویژگی آن

آسانسورها ترمزهای الکترومغناطیسی ای دارند که هنگام توقف درگیر می شوند. این ترمز ها همان پاراشوت هستند. اگر کابین آسانسور بیش از حد در هر دو جهت حرکت کند، ترمز آن را متوقف می کند. گاورنر و پاراشوت دو قطعه ای هستند که با کمک همدیگر امنیت آسانسور را حفظ می کنند. قفل شدن گاورنر باعث به کار افتادن پاراشوت می شود.  پاراشوت در قسمت بالا و پایین کابین آسانسور نصب می شود. محل قرارگیری این قطعه معمولا در دو طرف یوک در کنار ریل های راهنما و زیر یوک کابین است. همچنین گاورنر به صورت ثابت در بالای آسانسور و داخل موتور خانه قرار می گیرد. محل نصب گاورنر در نزدیکی کف چاهک است.

  1. سیم کشی و قطعات الکتریکی

قلب آسانسورهای مدرن و امروزی در اجزای الکتریکی آنها نهفته است. در مراحل نصب آسانسور نیز نصب تابلوی کنترل، سیم کشی و کلیدهای ایمنی از مهم ترین قسمت‌های نصب آسانسور است. رعایت استانداردهای ایمنی در سیم کشی برای جلوگیری از خرابی و حوادث بسیار ضروری است. تابلو فرمان، در واقع همان مغز آسانسور و محل پردازش فرمان های کاربران است. تابلوی فرمان از ترانس‌CT، کنتاکتورهای  SSR، کلیدهای‌اتوماتیک MCB،  همچنین ترانسفورماتور تغذیه، رله‌ها، شارژر باطری تابلو IPS، پل دیودی کنتاکتور، تایمرها و دیگر اجزا تشکیل شده. مسئولیت کنترل سرعت، موقعیت‌یابی کابین، کنترل جهت حرکت، حفظ ایمنی سیستم آسانسور، تشخیص وضعیت‌های گوناگون آسانسور و دیگر وظایف مهم بر‌عهده‌ی تابلوی فرمان است. بنابراین این مرحله یکی از حساس ترین مراحل نصب آسانسور است.

  1. نصب تراول کابل

تراول کابل نوعی کابل تخت و پهن است که از 24 رشته سیم نمره 10 ساخته شده است. وظیفه ی تراول کابل انتقال دستورات دکمه‌های آسانسور به تابلو فرمان و جعبه رویزیون است. این کابل به صورت پیوسته همراه کابین بالا و پایین می‌رود، به همین دلیل نام آن تراول کابل است. وظیفه این کابل بسیار مهم است، پس باید از مرغو‌ب ترین نوع موجود آن برای نصب در آسانسور استفاده شود. برای دریافت مشاوره در مورد مراحل نصب آسانسور با rahnamalift در تماس باشید.

تراول کابل - مراحل نصب آسانسور
تراول کابل – مراحل نصب آسانسور – رهنما آسانسور

نصب آسانسور 3تراول کابل

وظایف ما پس از مراحل نصب آسانسور

پس از اینکه مراحل نصب آسانسور با موفقیت انجام شد، برای تضمین کارکرد مطلوب آسانسور باید مواردی را رعایت کنیم. بازرسی و آزمایش کامل آسانسور کاملا ضروری است. این کار امنیت و عملکرد مناسب آسانسور را تضمین     می کند. هر مشکلی که شناسایی شود باید به سرعت تحت بررسی قرار گیرد تا از مشکلات بعدی جلوگیری شود. همچنین دریافت مجوز‌های ایمنی، تعمیر و نگهداری منظم و آموزش کاربر برای استفاده ی ایمن از آسانسور از دیگر کارهای حیاتیست.

بعد از طی شدن مراحل نصب آسانسور، تعمیر و نگهداری منظم باعث کارکرد بهتر و عمر بیشتر آسانسور می شود. بررسی های برنامه ریزی شده به شناسایی مشکلات احتمالی قبل از تبدیل شدن به تعمیرات پرهزینه کمک می کند. بی توجهی به سلامت آسانسور ممکن است بسیار خطرناک و پرهزینه باشد. تعمیر و نگهداری پیشگیرانه آسانسور را سالم نگه می دارد و طول عمر عملیاتی آن را افزایش می دهد. برای خدمات تعمیر و نگهداری آسانسور خود، روی کمک رهنما آسانسور حساب کنید.

چکیده مطالب مراحل نصب آسانسور

مراحل نصب آسانسور فرآیند های چندوجهی هستند  که فناوری، طراحی، ایمنی و عملکرد را در هم می آمیزد. این مقاله یک نمای کلی از هر مرحله، از برنامه ریزی و طراحی تا نصب، نگهداری و اقدامات ایمنی ارائه کرده. نصب آسانسور صرف راحتی است. این نشان دهنده فراگیری، دسترسی و نوآوری در ساختمان های مدرن است. پیروی از بهترین شیوه های ذکر شده در این مقاله، نصب موفق آسانسور را تضمین می کند. بررسی فضای موجود و نوع کاربری مورد نظر پیش زمینه ی مراحل نصب آسانسور می باشد. همچنین مشاوره گرفتن از متخصصین ما می تواند تا حد زیادی به ایمن و آسان بودن مراحل نصب آسانسور کمک کند.

سوالات متداول

قبل از مراحل نصب آسانسور چه اقداماتی باید انجام داد؟

برنامه ریزی دقیق، بررسی موقعیت، ساختار و فضای موجود. همچنین ساختار و کاربری مورد نظر.

انواع فلکه ی هرزگرد در آسانسور چیست؟

فلکه ی هرزگرد انحرافی و فلکه ی هرزگرد ثانویه . نوع انحرافی در آسانسور های غیر گیرلس و نوع ثانویه در آسانسور های گیرلس استفاده می شود.

تراول کابل چیست؟

تراول کابل نوعی کابل تخت و پهن است که از 24 رشته سیم نمره 10 ساخته شده است.

موضوع مقاله مراحل نصب آسانسور و موارد ایمنی که در هنگام نصب باید به آن توجه شود
نویسنده رضا شریفی
تاریخ 1402/12/12
تراول کابل چیست؟ تراول کابل نوعی کابل تخت و پهن است که از 24 رشته سیم نمره 10 ساخته شده است.

 

 

2 دیدگاه. ارسال دیدگاه جدید

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این فیلد را پر کنید
این فیلد را پر کنید
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.
برای ادامه، شما باید با قوانین موافقت کنید