آسانسورهای باربر

آسانسورهای باربر یکی از مهم‌ترین بالابرهای خدماتی محسوب می‌شوند، همان‌گونه که از نام این آسانسور مشخص است، کاربرد آن برای جابجا کردن اقلام سنگین در ساختمان می‌باشد. این نمونه از آسانسور ها به دلیل کاربرد مصرفی که دارند حتما باید تحمل وزن بارهای سنگین را داشه باشند. آسانسورهای باربر از نظر شکل ظاهری و عملکردشان تا حدود زیادی شبیه آسانسورهای مسافربر هستند. تفاوت‌های ظاهری آن‌ها دکوراسیون کابین (دیوارها، کف، سقف، نوع نورپردازی و …) هستند. برای کف آسانسورهای مسافربر کارفرما معمولاً سنگ‌های تزئینی را ترجیح می‌دهند، درحالی‌که کف آسانسورهای باربر از ورق آجدار انتخاب می‌شوند. عرض درب آسانسورهای باربر اکثراً مساوی عرض کابین انتخاب می‌شود تا باری که در کابین جای می‌گیرد، هنگام عبور از درب با مشکل مواجه نشود. درحالی‌که عرض درب آسانسورهای مسافربر معمولاً کمتر از عرض کابین است.

ازآنجایی‌که کاربردهای آسانسور بالابر متفاوت می‌باشد. سیستم حرکتی آن نیز ممکن است باهم فرق داشته باشد. در اکثر آسانسورهای باربر از دو قرقره برای آن استفاده می‌شود.

وزنی که آسانسورهای باربر می‌توانند تحمل کنند بسیار بالاست. این بالابرها می‌توانند تا وزن 5 تن را تحمل کنند. البته باید این را در نظر گرفت که قدرت تحمل وزن آسانسور می‌تواند به نسبت نوع باری که جابه جا می کند متغیر باشد.

یکی دیگر از مشخصات آسانسورهای باربر که به آن توجه ویژه‌ای می‌شود؛ استفاده از سیم بکسل مناسب است. این سیم بکسل ها باید با توجه به کاربرد و میزان وزنی که قرار است آسانسور تحمل کند انتخاب شوند. در انواع آسانسور باری تمامی کابل‌ها به حسگرهایی متصل می‌شوند که در صورت پارگی کابل‌ها آسانسور را به‌صورت خودکار خاموش می‌کند.

از دیگر مشخصات آسانسورهای باربری می‌توان به سیم برق اضطراری آن اشاره کرد. این سیستم هنگامی‌که برق آسانسور قطع می‌شود به‌صورت خودکار عمل کرده و از ایجاد اختلال در کارکرد آسانسور جلوگیری می‌کند. رهنما آسانسور بهترین خدمات سرویس و تعمیر آسانسور در اصفهان را به همشهریان عزیز ارائه می دهد.

ویژگی‌های آسانسور باربر هیدرولیک

  1. این نوع آسانسورها برای استفاده تجاری و صنعتی بسیار مناسب هستند.
  2. به دلیل استفاده از روغن‌های هیدرولیک استاندارد، با محیط‌ زیست نیز سازگار هستند.
  3. امکان انتقال با وزن سنگین بین طبقات را دارند
  4. ایمنی این نوع آسانسورها بسیار بالاتر از موارد مشابه است.
  5. به دلیل کیفیت طراحی و ساخت وفق العاده آن ها، نیاز به سرویس و نگهداری کمتری دارند که درنتیجه باعث صرفه‌جویی در هزینه‌ها می‌گردد.

انواع آسانسور حمل بار

با توجه به کاربردهای آسانسور بالابر، این نوع از بالابرها کلاً به 3 دسته زیر تقسیم می‌شوند.

  • آسانسور بالابر ثابت
  • بالابرهای جک مستقیم
  • بالابر هیدرولیکی کابلی

1- آسانسور بالابر ثابت: از این آسانسورها بیشتر در مغازه‌ها و کارخانجات استفاده می‌شود. این آسانسورهای باربر بسیار برای   محیط صنعتی مناسب هستند همچنین می توان از آن ها برای حمل خودرو نیز استفاده کرد.

2- بالابرهای جک مستقیم: در این آسانسورها از جک هیدرولیک برای بالا بردن آسانسور استفاده می‌شود. این جک به‌صورت مستقیم متصل می‌شود. موارد استفاده از این نوع آسانسور باربر بیشتر برای جابجایی کالا در مغازه‌ها و فروشگاه‌ها می‌باشد.

3- بالابر هیدرولیکی کابلی: این آسانسورها به‌وسیله چرخ زنجیر و قرقره کامل حرکت می‌کند و نیروی خود را از جک هیدرولیکی می‌گیرد.