آسانسورهای گیرلس

آسانسور گیرلس در واقع دارای سیستمی است که موتور آن ها بدون گیربکس کار می کند. این سیستم، امکان نصب موتور در چاهک آسانسور را فراهم کرده است. این موضوع باعث حذف موتورخانه از بالای داکت آسانسور می شود. همین قضیه هزینه های ساخت را کاهش می دهد. همچنین امکان توقف آسانسور در پشت بام را به راحتی فراهم می کند. موتور این نوع آسانسور ها از نوع مغناطیسی یا آهن ربای دائمی است. این موتورها لرزش کابین آسانسور را خیلی کم می کنند. هم چنین مصرف انرژی را تا 50 درصد کاهش می دهند.

مزیت‌ آسانسورهای گیرلس

  • کم شدن قابل‌توجه مصرف انرژی
  • امکان حذف موتورخانه و به جای آن نصب موتور در داخل چاه آسانسور
  • حرکت بسیار نرم
  • فراهم شدن امکان توقف آسانسور در پشت‌بام
  • امکان زیاد شدن سرعت
  • کاهش هزینه های ساخت موتورخانه

آسانسور کششی با گیرلس بدون موتورخانه Room Less

آسانسور کششی با گیرلس با موتورخانه

بی‌تردید آسانسورهای بدون موتورخانه (Room Less) در سیستم کششی را می‌توان حرکتی مهم در صنعت آسانسور طی چند دهه اخیر دانست. طراحی منسجم، ظریف و درنتیجه کاهش سایز موتورهای بدون گیربکس (GEARLESS) به موتور اجازه می‌دهد که در چاه آسانسور بدون نیاز به اتاق موتورخانه نصب گردد.

با توجه به این‌که در این سیستم استفاده از موتورهای بدون گیربکس الزامی است از کلیه مزایای این نوع آسانسورها ازجمله ایجاد حداقل صدا، راندمان بالا، مصرف حداقل انرژی، کیفیت بالاتر و طول عمر کارکرد زیادتر و … را نیز دارا می‌باشد.

سیستم کششی یا موتور بدون گیربکس (GEAR LESS)

در مبحث آسانسورهای بدون گیربکس gear less به‌منظور افزایش راندمان عملکرد موتور و اعمال سرعت‌های مناسب از این سیستم استفاده می‌شود.

برخی مزایای موتورهای گیرلس نسبت به موتورهای گیربکس دار

  1. مصرف برق و انرژی کمتر
  2. حجم فیزیکی کمتر
  3. قابلیت اجرا در آسانسورهای بدون موتورخانه
  4. کاهش هزینه‌های ساختمان سازی و بنایی در هنگام اجرای آسانسورهای بدون موتورخانه
  5. کاهش نویز و سروصدا
  6. عدم نیاز به روغن‌کاری گیربکس
  7. کاهش هزینه‌های سرویس و نگهداری
  8. سرویس و نگهداری آسان‌تر
  9. قابلیت دستیابی به‌سرعت‌های بالاتر همراه با ظرفیت‌های بالاتر
  10. نصب آسان‌تر
  11. تکنولوژی جدیدتر

موتورهای بدون گیربکس یا گیرلس آسانسور

همان‌طور که از نام این نوع موتور آسانسور پیداست، موتور گیرلس یعنی موتور بدون گیربکس و طبیعتاً این امر یعنی این‌که نیاز به تعویض دنده توسط گیربکس نیست و همین امر لرزیدن کابین آسانسور در طی حرکت را به حداقل رسانده و حرکتی نرم برای کابین آسانسور فراهم می‌کند. همچنین موتور گیرلس آسانسور برق و انرژی بسیار کمتری از موتورهای گیربکس مصرف می‌کند و تا 50 درصد در مصرف برق و هزینه‌های آن صرفه‌جویی می‌شود. البته قیمت موتور گیرلس آسانسور تقریباً دو برابر موتورهای گیربکس می‌باشد.

همچنین موتور گیرلس به دلیل فقدان گیربکس ازلحاظ حجم کوچک‌تر از موتورهای گیربکس آسانسور می‌باشد و طبیعتاً باعث نصب سریع‌تر آسانسور شده و هزینه سرویس و تعمیرات آسانسور و حتی نیاز به بازسازی آسانسور را به حداقل می‌رساند و همین مشخصات باعث می‌شود که موتور گیرلس آسانسور برای ساختمان‌های اداری و یا ساختمان‌های مسکونی پرترافیک بسیار مناسب و مقرون‌به‌صرفه باشد.

نوع ساخت موتور گیربکس بدین گونه است که شامل یک موتور برای تولید نیرومحرکه، شاسی موتور، فلکه کششی، ترمز مغناطیسی، بلبرینگ‌های محافظ، آرمیچر جریان مستقیم، فلکه هرز گرد و … می‌باشد.