آسانسور کششی

آسانسورهای کششی را که در آن الکتروموتور به‌وسیله گیربکس به فلکه کششی متصل است آسانسور موتور گیربکس و نوعی که در آن گیربکس وجود نداشته را بدون گیربکس می‌نامند. در صفحه ی طراحی و نصب آسانسور می توانید در مورد فرایند طراحی این مدل آسانسورها بیشتر بخوانید.

آسانسور کششی - رهنما لیفت

آسانسورها به دودسته عمده زیر تقسیم می‌شوند:

  • آسانسور هیدرولیکی

  • آسانسور کششی

در آسانسورهای هیدرولیکی عامل حرکت کابین، سیلندر و پیستون است که با توجه به ارتباط کابین به پیستون به انواع هیدرولیکی مستقیم- مرکزی، مستقیم کناری و غیرمستقیم کناری تقسیم می‌گردند.

آسانسورها به انواع باربر و مسافربر تقسیم می‌شوند. گاهی اوقات نوع مشترک آن‌ها یعنی باربر- مسافربر نیز ساخته می‌شود. هرچند آسانسورها با عنوان‌های دیگری ازجمله تخت بر، ویلچر بر و غیره برای کابردهای مختلف ساخته می شوند، تنها ابعاد و اندازه‌های داخل کابین دلیل دسته‌بندی فوق می‌باشد.

در آسانسورهای کششی، کیفیت و حرکت به نوع موتور به‌کاررفته جهت کاربردهای خاص بستگی دارد. امروزه با کمک تکنیک‌های کنترل سرعت و فن‌آوری الکترونیکی، حرکت مناسب آسانسور و دقت در تراز طبقات، برای اکثر انواع موتورهای الکتریکی بدون صرف هزینه زیاد حاصل می‌شود.

در این سیستم، سیم بکسل حرکت چرخشی چرخ موتور را از طریق چرخ‌های هرز گرد به حرکت عمودی کابین تبدیل می‌شود. موتور گیربکس و تجهیزان مربوط باید در اتاق ویژه‌ای با دیوارهای محکم و دارای سقف و درب به نام موتورخانه قرار می‌گیرد.

محل قرار گرفتن موتور با توجه به شرایط ساختمان و نوع آسانسور می‌توان در موقعیت‌های مختلف تعبیه گردد:

1- بالاروی دل بتونی

2- بالا- کنار چاهک

3- پایین کنار چاهک

گیربکس‌ها عملکرد بسیار رضایت بخشی برای آسانسورها با سرعت 2/5 تا 1/6 متر بر ثانیه را دارد.