جلوگیری از فرسودگی اضافی در بازرسی ادواری آسانسور
دریافت گواهی استاندارد برای آسانسور، علاوه بر حائز اهمیت بودن از منظر تأمین امنیت و حفاظت از جان افراد، از نظر اقتصادی نیز بسیار حیاتی است. این اهمیت به این دلیل است که هزینه بازرسی استاندارد آسانسور براساس تعرفه تأییدیه استاندارد آسانسور صرفاً یکبار نیست و به دفعات در طول روز در حال استفاده قرار میگیرد. با گذر زمان، قطعات آسانسور ممکن است با استهلاک رو به رو شوند و کارایی خود را از دست دهند. عدم اخذ گواهی استاندارد اولیه و گواهیهای دورهای آسانسور ممکن است باعث وقوع حوادث جانی و خسارتهای مالی ناشی از مشکلات فنی شود، که در نهایت بار مسئولیت به عهده مدیر یا مالک ساختمان خواهد بود. بنابراین، هزینه اخذ استاندارد ادواری آسانسور که معمولاً با توجه به تعداد توقفهای آسانسور محاسبه میشود، به نسبت کمتر از پیامدهای جانی و مالی ناشی از نقصان در عملکرد آسانسور قرار دارد. تعرفه تأییدیه آسانسور در سامانه ثبت نام استاندارد ادواری آسانسور بهصورت واضح مشخص میشود.
جلوگیری از فرسودگی اضافی در بازرسی ادواری آسانسور
همانطور در دو فصل قبلی در قوانین و مقررات سازمان ملی ایران و همچنین الزامات اجرای بازرسی ادواری آسانسور گفته شد بازرسی فنی آسانسور بهصورت دورهای مشمول استاندارد اجباری میباشد و باید طبق مقررات و قوانین استاندارد اجباری، اجرای آن در کشور انجام شود در این فصل به بررسی روابط مقررات اجرای استاندارد بازرسی ادواری آسانسور پرداخته خواهد شد و راهکاری ماجرایی استاندارد چگونگی انجام بازرسی فنی آسانسور بهصورت دورهای بررسی خواهد شد.
مشکلات عدم اجرای بازرسی ادواری آسانسور متاسفانه در گذشته، یکی از مشکلات اساسی در انجام بازرسی دورهای آسانسور، عدم وجود ضمانت اجرایی برای این بازرسی بود. این امر موجب عدم اجرای بازرسی دورهای شده و برای افراد ذینفع مشکلاتی ایجاد کرد. در یک آسانسور که دارای تأییدیه اولیه بوده ایجاد نمیکرد و ممانعت از انجام کارهای دیگر مانند اخذ پایان کار و عدم ارائه خدمات دیگر از سایر نهادها مانند شهرداری نمیشد و متأسفانه برخورد قاطعی مانند مهر و پلمپ کردن آسانسور از طرف سازمان ملی استاندارد بهوسیله نیروی انتظامی طبق موارد گفتهشده در فصل یک نشده است درنتیجه کمتر شرکت تعمیر و نگهدار آسانسور و مدیر ساختمانی خود را ملزم به انجام بازرسی فنی آسانسور بهصورت دورهای میبیند و عملاً بهندرت شاهد درخواست بازرسی ادواری آسانسور بودیم مگر در شرایط خاصی که تاریخ صدور گواهی اولیه آسانسور باطل گردیده باشد.
جلوگیری از فرسودگی اضافی در بازرسی ادواری آسانسور
گواهی استاندارد برای آسانسور به دو دسته تقسیم میشود. نوع اول این گواهی بهصورت انحصاراً برای مرحله طراحی و ساخت آسانسور صادر میشود و تنها یکبار در طول این فرآیند لازم است. اما نوع دوم این گواهی باید بهصورت سالیانه تجدید شود تا اطمینان حاصل شود که آسانسور از نظر ایمنی و کارآیی بهدرستی بررسی شده است.
- گواهی بازرسی آسانسور برای واحدهای در حال ساخت
- گواهی بازرسی دورهای آسانسور برای واحدهای در حال بهرهبرداری
در شرکت آسانسورسازی رهنما آسانسور ، تمهیداتی انجام شده است تا تمامی آسانسورها و تجهیزات مورد استفاده در برجها و ساختمانها، به اطلاعات استاندارد 1403 پیشینه داشته و با کیفیت بالا به مشتریان ارائه گردد.